lauantai 15. helmikuuta 2014

Mekkoja lahjaksi

Lapset saivat kutsun kahden päiväkotikaverin synttäreille. Ensimmäinen ajatus oli tehdä siskoksille samanlaiset mekot kaapissa jo olevasta kankaasta, mutta poikkesin kuitenkin paikallisen (kangaskaupan) kautta...

4-vuotiaalle eläimellisestä puuvillapopliinista mekko kokoa 104/110 cm. Mekkotehtaan Orelmasta taas hiukan muokattu kun kaavanmukaiseen ei kangas olisi riittänyt. Kangasta jäi vain pussukan kokoinen tilkku, jes. Ilmeisesti koko osui nappiin, vaikken ollut koskaan neitokaista nähnytkään. Tai päiväkodin pihalla hänkin varmaan on seikkaillut, mutten osannut yhdistää isosiskoonsa.

6-vuotiaalle mekko trikoosta, kokoarvio 116/122 cm. Tuota kokoa ei sopivia kaavoja ollut, joten hihan saumat on jonkun kaavan mukaan ja muuten vapaalla kädellä leikelty. Tästä kankaasta ei jäänyt kuin roskikseen joutavaa silppua eli hyvin oli menekki arvioitu. Koko oli sopiva ja näinkin mekon käytössä lapsia kotiin hakiessani eli varmaankin mieluisa. Päällä näytti kivemmalta kuin henkarissa roikkuessaan :)

Resori löytyi jemmasta ja mekkokankaat VT-tukusta (löytyy Facebookista klik).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti