perjantai 10. tammikuuta 2014

Lämmikettä lapsille

Isommille ja pienemmille lapsille. Ommellen ja neuloen.


Viime kankaiden yöstä onnistuin nappaamaan itselleni vain 30 cm pätkän prinsessajoustista. Tarkalla asettelulla siitä tuli 110 cm tunika tytölle. Hihan kaaret on yhdestä kaavasta, poikkileikkaus toisesta ja helma muokattu kolmannesta kun leveys ei ihan riittänytkään. Ja pitkät taitettavat resorit hihoihin, ettei heti jää lyhyeksi. Ja se joustofrotee on tilattu Hannan kankaasta.

Tuplavanttuut pöllön kuvalla uhkasivat venyä ikuisuusprojektiksi. Ohjeen bongasin netistä varmaan syyskuussa, langat ostin marraskuussa, ekan silmukan neuloin jouluna ja tällä viikolla valmistuivat lopulta. Matkaavat jossain kohtaa kummitytön käsiä lämmittämään. Itselle ovat liian isot, mutta lapsella on isommat kädet kuin kummitädillä :)

Vanttuut ovat siis malliltaan käännettävät. Lämpöisetkin varmaan kun ovat kaksinkertaiset.

Toisella puolen on tuollaisia pilkkuja pitämässä kerrokset kiinni toisissaan.
Turkoosi lanka on Novitan Nallea (menekki n. 55 g) ja harmaa saman firman Impivaaraa (menekki 62 g). Puikkoina bambuiset 2.25 mm ja 3.0 mm.

Ennen joulua neuloin villasukat veljeksille, mutta päätellä jaksoin vasta eilen. Isommat noin 30 ja pienemmät 22. Regian 4-säikeistä lankaa kului 21 g + 33 g. Puikot 2.25 mm ja kerrankin käytin suositeltua puikkokokoa. Pitää jättää varmaan ensi viikolla Itellan huomaan, että ehtivät käyttöön ennen juhannusta.

Kaiken punnitsemisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että Novitan keristä puuttui yhteensä 4 g ja Regian kerästä 6 g. Kesken eivät kuitenkaan loppuneet.

2 kommenttia:

  1. Nää on aivan ihana, vaikka en olekaan saanut kokeilla kuin toista ja senkin vähän ilman lupaa... Miten olis, irtoisko siskolle kans?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisko saattaa saada omansa ensi talveksi. Mitään varmaa en mene lupailemaan :)

      Poista