lauantai 29. kesäkuuta 2013

Hatuttaa



Poika käyttää jo toista kesää eräältä työkaverilta saatua erästä automerkkiä mainostavaa hattua. Kaupasta ei löydy tilalle parempaa eikä oikein huonompaakaan, joten päätin tehä ite.

Mitat tarkasti vanhan hatun mukaan, materiaaliksi kierrätysfarkkua, reilu tunti väkertelyä ja sovitus. No ei sovi. Vaikka pojalla on iso pää, niin ei sentään niin iso. On vähän iso jopa miehelle, jolla on myös iso pää. Joten en tehnyt suunnittelemiani tikkauksia ja poika saa jatkossakin mainostaa autoja.

Ei aina voi onnistua.

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Tyyny



Kummityttö täytti toukokuussa 14 vuotta. Hän toivoi itselleen minun ompelemaani koristetyynyä, joten sellainen siis. Tai oikeastaan sisätyyny ja päällinen on erikseen.

Musta on kiiltävää vuorikangasta ja turkoosi pehmoista mikrofleeceä. Tekniikka on vähän hakusessa, mutta turkoosi oli applikoitaessa alapuolella ja mustaa on leikattu pois kuvion kohdalta. Päällikeompelua? Sisätyynyn ompelin myös mustasta, ettei kuulla läpi.

Oli kuulemma mieluisa ja joululahjatilaus tuli samantien.

Seuraavaksi vuorossa vaippaompeluksia kaverille.

torstai 27. kesäkuuta 2013

Henkka, Maukka ja minä



Paita on h&m:n tuotantoa. Esikoiselle aikanaan jostain käytettynä ja siistinä tullut, mutta joku outo ruokatahra siihen aika pian ilmestyi. Tarkoitus oli jo silloin peittää läiskät jotenkin, mutta projekti hieman venyi. Löysin paidan eilen kellarissa laatikoita tutkiessani ja totesin, että 104 olis just nyt tai ainakin syksyllä kuopuksen koko. Itse pohdin kukkia ja perhosia, kruunu oli miehen idea.



Kruunu trikoota, sydän velouria ja lisänä 7 vuotta sitten omiin farkkuihin Alemanasta ostettuja ommeltavia timantteja. Kruunu on ommeltu suoralla kiinni kun en ilman tukikankaita uskaltanut kunnolla siksakata. Olisi kuitenkin kupruillut. Tukikankaat saattoivat joutua roskikseen kun mies siivosi talvella "kaikenmaailman kaavapapereita" silityslaudalta.

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Mekko nukelle



Babybornille (niin, tällä ei vieläkään ole muuta nimeä) mekko ja huivi samasta kankaasta kuin omistajallaankin on. Voivat sitten samistella. Kiinnitys tarralla takaa. Takakappaleen kaava on jostain SK-lehdestä, viime joulun alla ilmestyneestä varmaankin. Helma ja etukappale leikattu vapaalla kädellä kun loput kaavat ovat jossain paremmassa jemmassa.

Tänään posti toi tullessaan joitakin pul-paloja. Jos coolmaxit, tarrat ja nepit saapuvat huomenna, niin pääsen pitkästä aikaa ompelemaan vaippoja.

tiistai 25. kesäkuuta 2013

hame


Eilinen pikaompelus eli hame tytölle. Kankaana jotain ohutta ja laskeutuvaa trikoota, vyötäröllä resori. Tämän hameen kanssa on hyvä tanssia, pyöriä ja pomppia :)

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannuskakku



Meillä syötiin juhannuspäivänä juustokakkua. Ja paljon muuta :)

MAITOSUKLAA-VALKOSUKLAA-VADELMAJUUSTOKAKKU

POHJA

80 g voita sulatettuna
200 g Digestive-keksejä murskattuna
2 rkl kaakaojauhetta

MAITOSUKLAAKERROS

100 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2/3 dl kermaa
2 liivatelehteä
1/4 dl vettä

VALKOSUKLAAKERROS

130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2/3 dl kermaa
2 liivatelehteä
1/4 dl vettä

VADELMAKERROS

100 g vadelmia
250 g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2/3 dl kermaa
3 liivatelehteä
1/4 dl vettä

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja taputtele taikina irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan.

Raasta tai veistele molemmista suklaista muutaman palan verran koristeeksi.

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Kermavaahtoa tulee kaikkiin kolmeen kerrokseen.

Vatkaa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekaisin. Tätä tulee suklaakerroksiin.

Laita 7 liivatelehteä kylmään veteen. Näitäkin tulee kaikkiin kerroksiin.

Sulata maitosuklaa (mikrossa hoituu kätevästi). Sekoita sula suklaa puoleen tuorejuustosta. Purista kahdesta liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada liivateliuos suklaajuustomassaan ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon vielä 1/3 kermavaahdosta. Kaada keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Kerrokset erottuvat toisistaan selkeämmin kun edellinen ehtii hyytyä hetken ennen seuraavan lisäämistä.

Sekoita vadelmat, rahka ja sokeri keskenään. Purista kolmesta liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada liivateliuos vadelmarahkaan ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon puolet jäljellä olevasta kermavaahdosta. Kaada maitosuklaakerroksen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Valkosuklaatuorejuustomassa valmistetaan samoin kuin maitosuklaaversio. Viimeisen kerroksen jälkeen kakku saa hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään yön yli.

Koristele suklaalastuilla/rouheella jos et sulattanut kaikkea suklaata kakun täytteeksi. Tässä kakussa oli lisäksi hopeanvärisiä koristepalleroita.

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

kesävaatteita ja lässähtänyt kakku


8-vuotiaalle tytölle synttärilahjaksi mekko. Kangas ohutta puuvillaa, edestä ylhäältä vuoritettu coolmaxilla ja olkaimet joustokanttia. Kankaat saksittu ilman kaavoja. Kuvassa näkyvä vaaleanpunainen täppä on joustokantin pätkä, jonka tarkoitus on helpottaa oikeinpäin pukemista.

Ja samasta kankaasta omalle tytölle myös. Mekkotehtaan Orelma.

Omalle tytölle legginsit. Kaavana Ottobren Sortilege-legginsit. Joskus olen piirtänyt 92-senttiselle kaavat ja nyt jo pääsivät käyttöön kun neiti on yli metrin. Vertasin kaupan 104-senttisiin ja ihan ilman saumanvaroja tai muutoksia sai leikata. Trikoo on saatu siskolta ja sitä on jäljellä vielä reilusti. Omaan silmään näyttää lähinnä pyjamalta, joten ehkä teen vielä paidankin. Tai jospa menisi pinkin tai violetin tunikan kanssa päiväkäytössä.

Loppukevennykseksi uskomattoman matala New Yorkilainen juustokakku. En suosittele laittamaan leivinpaperia kakun päälle paiston loppuvaiheessa. Näin neuvottiin yhdessä ohjeessa kun taas toisessa kiellettiin avaamasta luukkua ennen kuin uuni on sammutettu ja kakku jo jonkin verran jäähtynyt. Lopputuloksesta pystyy varmaan päättelemään, että mä luin ekaa ohjetta...

POHJA
200 g Digestive-keksejä murskattuna
110 g voita sulatettuna

Sekoita ainekset keskenään ja taputtele irtopohjavuuan pohjalle. Paista 160-170 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.

TÄYTE
600 g tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua
4 munaa

Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja jauhot keskenään. Lisää maito ja sitruunamehu. Lisää munat kevyesti sekoittaen, yksi kerrallaan. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 160-170 asteessa tunti. Lässähtämisen estämiseksi avaa luukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa jonkun aikaa. Säilytä jääkaapissa useita tunteja (esim. yön yli) ennen tarjoilua. Loistavaa mansikoiden tai vadelmien kanssa, mutta menee alas yksinäänkin.