sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Sukkaa pukkaa ja korttitehdas.

Ompelut on vähän tauolla kun jonkun pitäisi langoittaa saumuri ja siihen menee useampi minuutti. Niitä minuutteja odotellessa on valmistunut muuta.

Polvipituiset sukat tytölle jämälangoista. Lankana Novitan Nalle (yhteensä 66 g), puikot bambupuiset 2,25 mm. Silmukoita 40 ja tiimalasikantapää. Koko n. 29.

Ja nilkkapituiset sukat pojalle, jämälangoista myöskin. Lankana Novitan Nalle ja puikkoina samaiset bambupuikot kuin edellisissä. Lankaa kului 42 g. Silmukoita 44. Koko 32. Joku mustista raidoista saattoi olla myös Woolia.

Ja työkaverille pipo. Tässä syy saumurin kiukutteluun. En jaksanut kaivaa laatikosta neljää yhtä vahvaa vihreää lankaa ja siitä tuo herkkis veti herneen nenäänsä.

Ja lasten aikaansaannoksia. Itse tykkään askarrella kortteja, mutta omaa aikaa tälle puuhalle ei tahdo löytyä ja lapset tykkäävät askarrella myös. Hakusessa oli malli, jota lapsetkin jaksavat tehdä sarjatyönä.

Porojen päät on leikattu vapaalla kädellä hopean värisestä paperista ja liimattu valkoiselle pohjalle. Alunperin porojen päät piti leimata peukalolla, mutta tilaamani leimasinväri ei valkosesta juuri erottunut.
Sen jälkeen porot saivat liikkuvat silmät ja punaiset kuonot.
Liiman kuivuttua piirrettiin vielä korvat ja sarvet, vauvaporoille luonnollisesti pienemmät ja vanhemmille isommat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti