lauantai 26. lokakuuta 2013

Punajuuribrownies


Punajuuribrownies

500 g punajuuria (3 keskikokoista)
vettä
100 g voita
200 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
200 g sokeria
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa

Kuori punajuuret ja kuutioi pieneksi/raasta karkeaksi. Lisää vähän (ehkä puoli desiä) vettä ja laita mikroon 10 minuutiksi.

Punajuurten mikroillessa ehtii mittailla ja valmistella. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.  Pilko suklaat. Laita munat ja sokerit yhteen kulhoon odottamaan vatkaamista. Jauhot, jauheet ja sooda toiseen kippoon.

Voi ja suklaa lisätään kuumien punajuurten joukkoon, sulavat sinne kätevästi. Soseuta punajuuret, sauvasekoittimella esimerkiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita punajuurisose varovasti joukkoon. Lisää myös jauhot ja kaada seos vuokaan. Itse käytin 25x35 cm lasivuokaa leivinpaperilla vuorattuna. Laita vuoka uunin keskitasolle ja anna kypsyä 25-30 minuuttia.

Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa vasta sitten. Minä sain leikattua ehjiä paloja vasta jääkaapissa jäähdyttämisen jälkeen.

Nauti. Meillä syötiin vaniljakastikkeen kera ja ilman. Vadelmat sopisivat varmaan myös hyvin.

Jääkaappia avatessa nenään leijaili jouluruokamainen tuoksu, mutta edes lapset ja epäileväinen mies eivät maistaneet juureksia tässä. Punajuuret eivät siis ole reseptissä maun takia vaan tuovat mehevyyttä. Kuivuus on tästä kaukana.

Resepti on parista netissä bongatusta yhdistelty.

1 kommentti:

  1. Pitääpä kokeilla, kun tuota punajuurta löytyy :) hiukan jo odotinkin, että kai se resepti ilmestyy, kun pelkkiä kuvia vaan nähty ;).

    VastaaPoista