tiistai 13. elokuuta 2013

Pitkää lahjetta ja hihaa

Kyllä se syksy sieltä tulee, joten aika jättää kesämekkosten ompelu ennen kuin edes vauhtiin pääsee.

Kaverin pojalle kolmet joustofroteehousut. Vihreä joustis ja ruskea resori Sampsukasta, muut Design Tilkkukorista. Koko 92 cm. Vyötäröstä tuli ilmeisesti liian tiukka. Kaava oma.

Ja sitten eräänä perjantai-iltana osallistuin ompeluhaasteeseen. Tarkoitus oli ommella annetussa ajassa jotain kasvikunta-aiheeseen sopivaa.

Lähtötilanne oli tämä.

Ja lopputulos tämä. Eli liian pieni paita tytölle. Kaavaa en enää muista, mutta koko oli 98 cm. Vaatetettava sopii kyllä leveydestä tähän vallan mainiosti, mutta pituutta olisi tarvittu lisää.

Ja sitten housut omalle tyttöselle. Kangastilaus oli tehty 92-senttistä ajatellen, joten lahkeet tällä kertaa näin. Lähtökohtana Ottobren Saimit koossa 104 cm, mutta jonkun verran muokkasin.

Ompelu on ollut vähän tauolla kun piti keskittyä pihakirppiksen järjestämiseen eli nurkkien raivaamiseen. Nyt on ompelupöydän läheisyydessäkin vähemmän roinaa, mutta hiukan pitäisi vielä siivota.

3 kommenttia:

  1. Hei, voiko sinulta tilata vaatteita? Olisin kiinnostunut noista vihreistä velourhousuista. Mihin voisin laittaa sinulle viestiä? Kiitos vastauksesta, t. A

    VastaaPoista
  2. En ota vastaan vaatetilauksia. Jossain vaiheessa ompelin vaippoja enemmänkin (ja toki ilmoitin tulot verottajalle). Nykyään ompelen vain omille ja satunnaisesti kavereiden lapsille. Töitten, lasten ja kuntoilun jälkeen aikaa ei valitettavasti oikein jää.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kovasti noista froteehousuista. :) Ovat ihan täydellisen malliset (vyötärö tosiaan ehkä aavistuksen kireä mutta ei ole kuitenkaan tarvinnut löystääkään) joten kun tulee taas tarve housuille, tiedän kehen otan yhteyttä jos sulla olisi aikaa tehdä lisää. :)

    VastaaPoista