sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Melkein täydellinen tunika ja muita

Aloitetaan niistä muista.

Liian iso trikoohame seuraavaksi tai ehkä sitä seuraavaksi kesäksi. Kahdesta suorakaiteenmallisesta trikookaistaleesta saumuroitu. Mittaa vyötärökappaleeseen katsoin tytön sopivista housuista, mutta tippuu päältä. Heinäkuun haasteeseen 0,2 m.


Vauvalle lahjaksi huppupyyhe. Minut on tämän neidin synttäreille kutsuttu keskimäärin kerran viikossa, joten päätin kerrankin muistaa jotenkin. Pyyhe vaaleansinisestä vohvelikankaasta ja hupussa kirjottuna pieni pinkki sydän. Huppu ja oikeastaan koko pyyhe olisi voinut olla isompi. Ehkä lisään tähän joskus nepin tai muun kiinnityssysteemin. Heinäkuun haasteeseen 0,1 m.

Ja sitten se melkein täydellinen tunika. Velour saatu siskolta ja resori äidiltä. Lähtökohtana oli Ottobre 4/2013 -lehden Circus horse koossa 104. Helman tein toisin, hihoihin tuli resorit ja saumanvarat jätin väliin. Tällä hetkellä on vähän reilu tytölle ja on hänen kasvutahdillaan varmaan vielä talvellakin. Ehkä joskus piirrän kaavat pienemmässä koossa. Heinäkuun haasteeseen 0,6 m.

Eteen suoralla ompeleella kuva vanhasta paidasta. Kiisselitahrojen takia ei lähtenyt meiltä kiertoon tultuaan pieneksi. Enkä minä malttanut heittää poiskaan.

Melkein täydelliseen päädyin siksi, että pääntien kanttaus meni vähän pieleen, raitoja en onnistunut täysin kohdistamaan ja saumurinkin meinasin tätä tehdessä hajoittaa. Uskoisin kuitenkin, että sitten ilmojen kylmettyä tästä tulee ainakin äidin lemppari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti