perjantai 19. heinäkuuta 2013

Juhliin menossa?

Lapsille juhlavaatetta hyvällä ja huonolla menestyksellä.

Pojan juhlahousut on ne paremmin onnistuneet. Kaava pienin muokkauksin Ottobre desing -lehdestä 6/2010, Paperback writer nimeltään. Koko 122 cm. Ekaa kertaa ompelin housuihin vetoketjun ja taskut. Heinäkuun haasteeseen 0,7 m. 

Tytön mekko ei sitten ollutkaan kiva. Mekkotehdas-kirjasta Riine koossa 98/104. Helmasta tuli omaan makuun lyhyt ja kapoiselle tytölle 86/92 olisi varmaan ollut parempi. Vihaan rypyttämistä ja pelkästään noitten hihojen ompeluun tuntui menevän kauemmin kuin pojan housuihin. Mekon valmistumisen jälkeen meni tunti ennen kuin tyttö suostui sovittamaan, koska "se on ihan tyhmä". Samaa mieltä olen, mutta sovittaa piti kuitenkin. Jos vaikka ennen ensi viikonlopun häitä ehtisin ommella toisen mekon. Heinäkuun haasteeseen 0,6 m.

Kiinnityksenä mekossa kaksi helmiäisnappia ja lenksut vaaleanpunaisesta satiininauhasta. Tästä sentään tykkään.

2 kommenttia:

  1. Eksyin saumanvaran haun kautta tänne, kun etsin juhlahousu-kaavavinkkejä pojalleni. Tuosta mekosta tuli mieleen että pelasta se vielä leveällä helmajatkeella esim toisenvärisellä kankaalla? Tosin sekin vaatisi ehkä vähän rypytystä että sopisi malliin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, mutta mekko ei kaipaa enää toimenpiteitä. Kaupittelin sen pihakirppiksellä muutama viikko sitten. Uusi omistaja ei ole yhtä hoikkis kuin tuo meidän neito :)

    VastaaPoista