sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

kesävaatteita ja lässähtänyt kakku


8-vuotiaalle tytölle synttärilahjaksi mekko. Kangas ohutta puuvillaa, edestä ylhäältä vuoritettu coolmaxilla ja olkaimet joustokanttia. Kankaat saksittu ilman kaavoja. Kuvassa näkyvä vaaleanpunainen täppä on joustokantin pätkä, jonka tarkoitus on helpottaa oikeinpäin pukemista.

Ja samasta kankaasta omalle tytölle myös. Mekkotehtaan Orelma.

Omalle tytölle legginsit. Kaavana Ottobren Sortilege-legginsit. Joskus olen piirtänyt 92-senttiselle kaavat ja nyt jo pääsivät käyttöön kun neiti on yli metrin. Vertasin kaupan 104-senttisiin ja ihan ilman saumanvaroja tai muutoksia sai leikata. Trikoo on saatu siskolta ja sitä on jäljellä vielä reilusti. Omaan silmään näyttää lähinnä pyjamalta, joten ehkä teen vielä paidankin. Tai jospa menisi pinkin tai violetin tunikan kanssa päiväkäytössä.

Loppukevennykseksi uskomattoman matala New Yorkilainen juustokakku. En suosittele laittamaan leivinpaperia kakun päälle paiston loppuvaiheessa. Näin neuvottiin yhdessä ohjeessa kun taas toisessa kiellettiin avaamasta luukkua ennen kuin uuni on sammutettu ja kakku jo jonkin verran jäähtynyt. Lopputuloksesta pystyy varmaan päättelemään, että mä luin ekaa ohjetta...

POHJA
200 g Digestive-keksejä murskattuna
110 g voita sulatettuna

Sekoita ainekset keskenään ja taputtele irtopohjavuuan pohjalle. Paista 160-170 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.

TÄYTE
600 g tuorejuustoa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maitoa
2 rkl sitruunamehua
4 munaa

Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja jauhot keskenään. Lisää maito ja sitruunamehu. Lisää munat kevyesti sekoittaen, yksi kerrallaan. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 160-170 asteessa tunti. Lässähtämisen estämiseksi avaa luukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa jonkun aikaa. Säilytä jääkaapissa useita tunteja (esim. yön yli) ennen tarjoilua. Loistavaa mansikoiden tai vadelmien kanssa, mutta menee alas yksinäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti