maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannuskakku



Meillä syötiin juhannuspäivänä juustokakkua. Ja paljon muuta :)

MAITOSUKLAA-VALKOSUKLAA-VADELMAJUUSTOKAKKU

POHJA

80 g voita sulatettuna
200 g Digestive-keksejä murskattuna
2 rkl kaakaojauhetta

MAITOSUKLAAKERROS

100 g maitosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2/3 dl kermaa
2 liivatelehteä
1/4 dl vettä

VALKOSUKLAAKERROS

130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2/3 dl kermaa
2 liivatelehteä
1/4 dl vettä

VADELMAKERROS

100 g vadelmia
250 g maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2/3 dl kermaa
3 liivatelehteä
1/4 dl vettä

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään ja taputtele taikina irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottelemaan.

Raasta tai veistele molemmista suklaista muutaman palan verran koristeeksi.

Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Kermavaahtoa tulee kaikkiin kolmeen kerrokseen.

Vatkaa tuorejuusto ja 1 dl sokeria sekaisin. Tätä tulee suklaakerroksiin.

Laita 7 liivatelehteä kylmään veteen. Näitäkin tulee kaikkiin kerroksiin.

Sulata maitosuklaa (mikrossa hoituu kätevästi). Sekoita sula suklaa puoleen tuorejuustosta. Purista kahdesta liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada liivateliuos suklaajuustomassaan ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon vielä 1/3 kermavaahdosta. Kaada keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Kerrokset erottuvat toisistaan selkeämmin kun edellinen ehtii hyytyä hetken ennen seuraavan lisäämistä.

Sekoita vadelmat, rahka ja sokeri keskenään. Purista kolmesta liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada liivateliuos vadelmarahkaan ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon puolet jäljellä olevasta kermavaahdosta. Kaada maitosuklaakerroksen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Valkosuklaatuorejuustomassa valmistetaan samoin kuin maitosuklaaversio. Viimeisen kerroksen jälkeen kakku saa hyytyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään yön yli.

Koristele suklaalastuilla/rouheella jos et sulattanut kaikkea suklaata kakun täytteeksi. Tässä kakussa oli lisäksi hopeanvärisiä koristepalleroita.

1 kommentti:

  1. Tästä pitäisi kyllä saada maistiaispala, takuulla hyvää. Nuo kolmen kerroksen juustokakut on tosi ihanan näköisiä, oma hommansa vaan tehdä kolme täytettä.

    VastaaPoista