keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hauskaa vappua!



sitruunaiset rahkamunkit

2 dl kiehuvaa vettä
1 prk rahkaa
Sekoita. Nyt sinulla pitäisi olla hiivalle sopivaa litkua.

3 pss kuivahiivaa
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 kananmuna
Sekoita rahkavesilitkuun.

7-8 dl vehnäjauhoja
Lisää vähän kerrallaan ja vaivaa.

60 g sulatettua voita
Vaivaa kunnes rasva on taikinan joukossa.

Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi eli reilut 30 min.

Vaivaa taikinasta ilma pois ja pyörittele pieniksi pulliksi. Omat olivat jotain superpallon ja golfpallon välimaastosta.

Anna pullien kohota 10-15 minuuttia. Sillä aikaa öljy ehtii kuumeta 180-asteiseksi. 3-litran kattilassa vajaa 1,5 litraa oli sopiva määrä.

Munkkeja paistetaan molemmin puolin 2-3 minuuttia. Itse koen rinkulat helpommiksi kun eivät kääntämisen jälkeen pyöri väärään asentoon.

Hyviä tuli, vaikka eivät erityisen rahkaisia tai sitruunaisia olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti