torstai 4. huhtikuuta 2013

Neulomuksia ja kesämekkonen

Jaahas, pitkään on ollut hiljaista. Käsitöitten kanssa ei ole ollut kiireitä, mutta vuorotyöt, miehen venyvät työpäivät, kahden lapsen arki, pari urheiluharrastusta, muutaman viikon vatsatautiputki ja ihan vaan löhöily vievät yllättävän paljon aikaa :) Jospa kuitenkin muutaman kuvan valmistuneista näpertelyistä julkaisisi.

Sukat työkaverille. Lankana Novitan 7 veljestä. Tiimalasikantapäätä uskaltauduin kokeilemaan aikuisten sukkiin ekaa kertaa. Koko 46.


3-vuotiaan otos keskeneräisistä sukista.


Ja sukat valmiina. Lankana Novitan Nalle. Aloitus kärjestä, tiimalasikantapää, päättely ompelemalla. Koko 37. Ekat sukat itselle ikinä ja tykkään. Koulussa tehtiin vain 1 sukka, joten se ei käyttöön päässyt. (Possu 5-vuotiaan tuomaa kuvausrekvisiittaa.)


Ja Mekkotehdas-kirjasta Orelma, koko 110/116 cm (vai miten ne koot menivätkään). Kankaana vanha puuvillainen pöytäliina. Tämän piti olla lahja helmikuiselle synttärisankarille. Pakettiin eksyi kuitenkin jotain ostettua ja tämän ompelu jäi reiluksi kuukaudeksi kiireen mentyä ohi. Hihoissa ja pääntiessä kuminauhaa kun en enää ompelupuuskan iskiessä muistanut, millainen alkuperäinen ohje oli. Kiva tuli näinkin ja saatan tehdä toisenkin kesäksi.


Vielä sukat äidille jämälangoista. Harmaa on Novitan 7 veljestä ja sininen luultavasti Isoveli kun oli hiukan paksumpaa. Samat jutut kuin omissa sukissa eli aloitus kärjestä, tiimalasikantapää, päättely ompelemalla ja koko 37.


Ja vielä lapsen ottama kuva. Pehmokoiralle ompelemani valjaat. Aikaa suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen meni korkeintaan 10 minuuttia, joten jälki on mitä sattuu. Toimii kuitenkin tarkoituksessaan loistavasti. Pehmorotta sai myös vastaavat turkoosina ja siksipä langat ovatkin tuota väriä.


Parhaillaan puikoilla on jotain keväisen vihreää ja deadline viikon päästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti