torstai 8. marraskuuta 2012

vauvalahja

Eilen aamulla syntyi uusi vauva ja vauvalahja valmistui sitten illalla. Aloittanut olin kyllä jo viikkoa aiemmin, mutta useampi ilta meni kun kaikki vähän vastusti.

Ekana valmistuivat liivinsuojat tuoreelle äidille. Hänen imetyssuunnitelmistaan ei kyllä mitään hajua ole, mutta suurin osa äideistä kuitenkin imettää edes pienen hetken. Kosteussulkuna pul ja imuna 2 kerrosta bambufleeceä. Paitsi lintusissa kerros bambua ja toinen tenceliä.

Seuraavana oli vuorossa body. Äitini sattui tämän näkemään ja ihmetteli, kenelle teen Batman-asua. Lepakoita ei kuitenkaan kankaassa ole vaan nukkuvia pöllöjä. Muuten olen tähän tyytyväinen, mutta nepitys meni ihan pieleen. Nappilistassa Prymin ylitiukat nepit ja pelkään kankaan repeävän kun noita aukoo. Haaraan en samoja neppejä saanut kun vasaroin osat lyttyyn enkä toisiinsa kiinni. Kam-nepit sentään sain onnistuneesti vaatteeseen, mutta tosi tiukat nekin.

Ja koska body näytti valmiina tosi synkältä niin päätin ommella haalarihousut. Ja koska haalarihousut näyttivät oudoilta, niin päätin tehdä vyötärömalliset myös. Housut vaan näyttävät kovin matalilta vaippapepun käyttöön...

Oikeasti koko lahja (liivinsuojia lukuunottamatta) nepitysongelmineen pännii sen verran, että tekisi mieli olla antamatta.

Niin juu, vaatteiden on tarkoitus olla kokoa 56 cm. Body onkin melkein millilleen Tutan 56-senttisen kokoinen, mutta pieniä housuja mulla ei vertailukohdaksi ollut. Bodyn kaava Ottobe designin Bert-nappilistabody. Housut sovellettu useammasta SK-lehden kaavasta. Kovin järkevää tuo soveltaminen ei ehkä ollut...

4 kommenttia:

 1. Mä isonsin kuvankin ja ne näytti silti hyviltä;) Mä olisin ainakin tosi onnellinen saadessani tälläisen lahjan!
  (ja keltainen on värinäkin niin ihana:)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset kivasta kommentista!

  Lahja pääsi perille ja käyttöön. Isä oli hetken kummastellut pehmoisia tuopinalusia :)

  VastaaPoista
 3. Saitko nuo lyttyyn vasaroidut Prymin nepit irrotettua siististi? Itse olen harrastanut myös lyttyyn vasarointia ja sen jälkeen osien irroitus valmiista vaatteesta siten, ettei tuhoa kangasta vaikutti mahdottomalta tehtävältä.

  VastaaPoista
 4. Nepit lähtivät hyvinkin helposti kun osat eivät lyttääntyessään tarttuneet kunnolla toisiinsa kiinni. Ei tullut kankaaseen reikiä.

  VastaaPoista