tiistai 6. maaliskuuta 2012

isomman pojan vaatteita

Miehen 5-vuotiaalle serkulle ompelin äitinsä pyynnöstä pari vaatetta. Poika on mallia pitkä ja kapea eikä sopivia vaatteita tahdo löytyä valmiina. Pojan äiti osti kankaat, joten en tiedä ostopaikkaa.


Raglanhihainen joustofroteepaita ihanan keltaisesta pingviinikankaasta. Lähtökohtana oli Ottobren More grey -kaava, jota muokkailin Metsolan 134-senttisen paidan suuntaan. Tähän olen aika tyytyväinen. Resorikanttaukset eivät vastustaneet ja joustiksen saumurointi oli kivaa.


Turkoosista joustofroteesta simppelit housut. Kaareviin saumoihin katsoin mallia kolmesta eri kaavasta. Leveydeltään nämä ovat lähinnä kokoa 116, mutta pituutta on sitten koon 134 verran. Samanlaiset housut valmistui myös keltaisena. Housujen kohdalla huomasin jopa katsoa kelloa ja kankaan levittämisestä leikkuupöydälle Apinakakku-merkin ompeluun meni tasan puoli tuntia.

Vaatteiden käyttäjä oli ilmeisen tyytyväinen, sillä hän halusi laittaa uudet vaatteet heti päiväkotiin :)

Noita merkkejä tilasin viime kuussa lisää kun jotenkin ovat huvenneet. Viimeksi olin tilannut merkitse.fi:stä, mutta tällä kertaa päädyin ebayhin. Ihan samanlaisia lappusia tipahti postiluukusta hiukan nopeammin kuin kotimaasta ja huomattavasti halvemmalla. 72 merkkiä oli postikuluineen hiukan yli tai alle 5 euroa.

1 kommentti:

  1. Tuo pingviini-kangas on ihana! Voitko kysyä paidan omistajan äidiltä mistä kangas on peräisin? :)

    VastaaPoista