lauantai 18. helmikuuta 2012

Pienelle pojalle

Maanantaina syntyi sukuun uusi vauva ja ekaa kertaa mulle tuli Lindexillä käynnin sijaan mieleen, että voisi ommella jotain. Pientä inventaariota jämäkangaslaatikkoon siis ja kaavoja etsimään. Sekä tietenkin googletusta siitä, millaisiksi kaavat ovat muitten mielestä osoittautuneet. Keskimäärin Ottobre designin bodykaavoja pidettiin reiluina ja leveinä. Ainuttakaan ihan pientä vaatetta en ole näköjään säilönyt, joten en voinut malliakaan ottaa mistään.


Ensimmäiseksi päätin tehdä kietaisubodyn, koska ne ovat pienen vauvan kanssa mun mielestä ihanimpia. Uusimmasta Ottobre-lehdestä (1/2012) löytyi sopivahko kaava (ei ollut kietaisumalliksi ajateltu). Koko 50 cm ja muutaman sentin lisäsin pituuteen. Tolleen silittämättä pöydällä näyttää vähän vinkuralta, mutta päällä toivottavasti paremmalta. Raitakangas Hannan kangas, vihreä trikoo Marakattimarssi, sininen resori Ikasyr, valkoiset koon 16 KAM-nepit Sampsukka (varmaankin) ja koristenauha Hanheli.


Sitten piti kokeilla samasta lehdestä nappilistabodyn kaavaa. Tähän tuli hihoihin resorit kun kangasta oli vähänlaisesti ja muutoin olisi saattanut tulla inan liian lyhyet hihat. Eipä muita muutoksia kokoon 56 cm. Pääntien resoriin olen oikein tyytyväinen, mutta alaosan resori olisi saanut olla vähän tiukempi. Trikoo Ikasyr, resori Marakattimarssi ja nepit samasta paikasta kuin äskeiseenkin.

Itselleni voisin kirjoittaa muistiin seuraavat faktat: 1) en tykkää leikata/ommella raitakantaita, 2) en tykkää kantata resorilla, 3) bodyn ompelusta en tykkää kun alaosa menee kuitenkin pieleen ja 4) jos kuitenkin vielä ompelen bodyn joskus, niin nepit pitemmällä kannalla olis kivoja (tai rengasnepit).

Vielä olisi varmaan pariin poikamaiseen bodyyn kankaat. Ehkä innostun, ehkä en.

2 kommenttia:

  1. Vau! Etenkin toi alempi body on sellainen että ottaisin mielellään meillekin! :)

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat lahjista parhaimpia; itsetehtyjä ja vaatteita! Alempi body myös mun suosikki;)

    VastaaPoista