tiistai 3. tammikuuta 2012

nukenvaipat

Ennen joulua sain tontuilta vinkin, että tyttö saattaisi saada oman nukkevauvan. Ja koska vauvat eivät vielä ihan ole oppineet sisäsiisteiksi niin tarvitaan vaippoja, kestäviä sellaisia. Nuken mukana tuli kertakäyttövaippa (tai paperivaippa, niin kuin esikoinen sanoo) ja sen teipit menettivät tahmaiset ominaisuutensa parin päivän leikkien jälkeen.

Kaavaa etsiessäni bongasin tämän lokakuisen haasteen. Kestovaippaviikko oli ja meni, mutta päätin kuitenkin ommella päiväkotiin pari vaippaa.


Tämä ensimmäinen testiversio pääsi päiväkotiin ihmeteltäväksi 23.12.11. Sisävaipan kuosikankaaksi valikoitui vanha flanellilakana, ihoa vasten punainen coolmax, kiinteänä imuna puuvillacollege, kumpparit keittopesun kestävät ja tarrat käyttöä ja toistuvia pesuja kestävää aplixia. Muutoin olisi ihan oikeallekin vauvalle sopivainen, mutta koko lienee "hiukan" pieni ja imua ei ole riittävästi.


Ja tässä sitten loput väkerrykset. Joulupukki toi tytölle itse mallin ja lisäksi kaksi aio-vaippaa (hiiret punaisella coolmaxilla sekä öttömönkiäiset). Päiväkotiin vietiin tänään hiiret turkoosilla coolmaxilla, oravat vihreällä coolmaxilla, lampaat vaaleansinisellä sisuksella (poika valitsi kankaat) ja Ikean eläimet vaaleanpunaisella (tyttö valitsi).

Ehkäpä minut minut muistetaan sinä hulluna kestovaippaäitinä, joka koittaa aivopestä ihan pienimmätkin tapaukset :)

Ja sitten jään odottelemaan uusia kankaita. Veljenpoika (tai hänen äitinsä) tykästyi pyjamaan ja sovittiin, että ompelen myös vihreän päiväpaidan. Kankaita taitaa kuitenkin olla tulossa muuhunkin kuin yhteen paitaan.

3 kommenttia:

 1. Nikokin sai joululahjaksi vauvanuken, kun äidillä on oma masuvauva. Pitäisi minunkin varmaan ommella pari vaippaa nukelle, niin saa poikakin vaihdella vaippoja. Pitänee alkaa metsästää jostain oikein pikkuruisen nuken vaipan kaavaa (tai sitten vaan tehdä itse kokeilemalla).

  VastaaPoista
 2. Pahus,meillä mentiin aikanaan sieltä mistä aita on matalin ja ostettiin vastasyntyneiden vaippoja babybornille:(
  Tosin niistä oli kyllä iloa silloin kun sisko tuli vauvansa kanssa kylään ja vaipat loppuivat kesken:)

  VastaaPoista
 3. Mittailin tuota nukkea ja vyötärön ympärys on n. 30cm ja korkeus vajaa 40cm, eli hiukan taitaa olla pienempi kuin baby born. Sellaista ei kyllä ole nyt vertailukohteeksi.

  VastaaPoista