maanantai 11. heinäkuuta 2011

Vanhoja juttuja, omia ompeluksia, muitten tekemää...

Kesälomaa viikko takana ja alan olla kesätunnelmissa. Erittäin sekalaista kuvamateriaalia luvassa...


Ekana hassu tapaus. Oma Littlest petshop 1990-luvun alusta vierellään tyttären nykyaikainen jättipää. Tuosta omasta on juoksupyörään kuuluva marsu väliaikaisesti (ainakin toivottavasti) kateissa. Viime viikon suursiivouksessa ei tullut esiin, mutta eipä ollut imuripussissakaan kun sitä Lego-palikoita etsiessäni tyhjensin.


Yksi mummun tekemistä räsymatoista, ihanan raidallinen. Ja tällä hetkellä tuoksuukin hurmaavasti mäntysuovalta kun viime viikolla kävin mattopyykillä.


Tämä pioni (ei taida muita kukkia olla luvassa tähän puskaan tänä vuonna)...


...näkyy ikkunasta (verhot ompelin viime viikolla)...


...joka on isäni yli 20 vuotta sitten tekemän nukensängyn (torkkuja ottaa oma nukkeni 1980-luvulta) yläpuolella...


...tässä ihanassa leikkimökissä. Lapset saivat tänä vuonna leikkimökin mun vanhemmiltani lahjaksi. Mummu ja tuffa vastaavat suunnittelusta ja toteutuksesta. Kaiteet luvassa jälkiasennuksena joskus.


Ulkona ollessa muistin vanhat lasipurkit. Isoin on 10-litrainen, pienempien kokoa en huomannut pohjasta kurkata. Joskus nämä pelastin, mutta enhän mä näillä mitään tee. Onneksi joku muukin näistä tykkää. Ruskeassa pullossa taitaa ensi talvena valmistua kirsikkalikööri siskon kirsikoista.


Vanhasta on hyvä siirtyä kierrätysompeluihin. Kirppispaidasta tuli tytölle rantamekko (rannalla ei tosin olla tänä kesänä käyty, vaikka matkaa ei ole nimeksikään). Alkuperäiseen suunnitelmaan kuuluivat resorikanttaukset, mutta kun kolmet epäonnistuneet resorit leikkelin pois ja piti "hiukan" mallia muokata niin ajattelin jättää noin. Helmakin on vain saumurilla huoliteltu, että sopii kokonaisuuteen.


Kierrätysompelu numero kaksi on aplikaatioharjoittelu, josta joskus aiemmin mainitsin. Veljen vaimo on joskus antanut tyttöjen vaatteita ja joukossa oli myös kaksi samanlaista, samankokoista, samalla tavalla levinnyttä ja lyhentynyttä paitaa. Niistä ja velourpalasta on tämä paita tehty. Hihansuiden kuminauharypytykset ovat h&m:n eivätkä suinkaan minun tekemiäni.


Kierrätyskokeilun jälkeen oli aika siirtyä ostettuihin kankaisiin. Keltainen trikoo, tukikankaat ja nauhanpätkä ovat Hanhelista, kukkatrikoo Royalkestoilta ja resori Hannan kankaasta.

Katsotaan, josko saisin lomalla jotain aikaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Ihana leikkimökki! Hitsi kun tuo mun ukko ei saa edes Pipan hiekkalaatikkoa kasattua... GRRR!!

    Ja tosi ihania ompeluksia taas (hih, mun liivinsuojatkin on päässeet kuvaan :)). Mun tekis kamalasti mieli rynnätä saumurikauppaan ja alkaa elvyttää reilut 20v. vanhaa ompelutaitoani. Nimen omaan tuo vanhasta uuden tuunaaminen kiinnostaisi.

    VastaaPoista
  2. Ihana räsymatto, mulla on myös yksi vihreäsävyinen ja tuoksuu mukavasti juuri pestyltä. Leikkimökki on tosi upea, olen vieläkin katkera kunnei minulla ole koskaan ole ollut leikkimökkiä, joten lapsesi säästyvät ainakin siltä traumalta ;).Korvikkeena olen suunnitellut jonkinlaista viherhuonetta itselleni, mutta kun on hiukan ahdas piha. Mukavaa loman jatkoa.

    VastaaPoista