tiistai 15. helmikuuta 2011

velourhousut tytölle


Pari kuukautta sitten ostin tarvikkeet kaksiin velourhousuihin. Uudeksi vuodeksi valmistui toiset (veljenpojalle vaikka omalle piti). Eilen pitkän vetkuttelun jälkeen sain aikaiseksi leikata ja saumuroida toiset.

Tarkoituksena oli tehdä omalle tytölle sopivat ja sellaiset tulikin, vaikka kaava oli sovellus omasta sovelluksesta. Vaipan kanssa sopiva leveys on 80-senttisissä ja ilman vaippaa 74-senttisissä. Pituutta pitäisi kuitenkin olla 86-senttisten verran. Kaupasta ei tuollaisia oikein löydy.

Jos vielä innostun tämmöisiä tekemään niin pituutta voisi olla muutaman sentin enemmän. Resoreiden takia eivät olisi liian pitkät ja menisivät kauemmin. Vyötäröltä voisi velourosaa madaltaa hiukan. Hyvät nämä näinkin ovat. Hyvä minä.

5 kommenttia:

 1. Hienot ovat. Kunpa saisi itsekin aikaiseksi ommella mutta tällä hetkellä käsityöt jäävät kyllä laiskaan puikkojen heilutteluun.

  VastaaPoista
 2. Hienot! Usein ite tehdyistä tulee paremmat kuin kaupasta ostetuista. Etenkin jos lapsi on "jännän mallinen". Meillä ainakin tuota pituutta on aika paljon verrattuna painoon, niin vaatteittenkin pitäisi olla pitkiä ja kapeita..

  Jos itekin saisi aikaiseksi kaivaa saumuri vaatehuoneesta. Kankaat olisi valmiina jemmassa... Mutta jotenkin sitä aina helpommin ottaa käteensä jonkun keskeneräisen neuleen.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista!

  Mulla on ompelukone ja saumuri aina kellarissa valmiina, mutta joskus niitten luo vaan pitkä matka. Niin kuin nyt kun olis paitakankaita tuhottavana.

  VastaaPoista
 4. Ihanat housut tuli, saako kyvyä tilaatko jostain kankaita vai käytkö oikein kangaskaupassa? PItäisi muutamia vaatteita tehdä siskon vauvalle, mutta en tiedä kuin sen yhden hyvän nettikangaskaupan, kangastukun. Olisi kiva jostain muualtakin katsella.

  VastaaPoista
 5. Viime vuonna taisin kaksi kertaa käydä kangaskaupassa ja muutoin tilailen netistä. Enimmäkseen tilailen noita vaippakankaita, mutta vaatteisiinkin soveltuvia kankaita löytyy samoista paikoista. Royalkestojen kotipuoti on vielä toistaiseksi Kyläsaaressa ja siellä on yleensä muitakin kankaita kuin nettikaupassa. Sampsukalla on tosi kivat valikoimat (mutta kun mä haluan kankaat yleensä heti niin n. viikon toimitusaika tuntuu joskus pitkältä). Hanhelissa on kankaiden lisäksi myös ihania nauhoja. Hannan kangas, Iikku-Kiikku, Tiritom ja Lasten Metsola on muitten blogien mukaan ilmeisen hyviä paikkoja, mutta vielä en ole niistä ehtinyt tilaamaan.

  Kiikutan tämän vastauksen myös Sarpun blogiin kun siellä hän varmaan enimmäkseen käy.

  VastaaPoista