maanantai 6. joulukuuta 2010

meille, muille ja tuntemattomille sotilaille

Saumuri kotiutui huollosta ja viikon päivät sitä kiertelin ennen kuin uskalsin testata. Fiksuahan olisi kokeilla heti niin voisi sitten liikeeseen heti ilmoittaa, jos on valitettavaa. Onneksi toimii kuitenkin mainiosti.


Eka itse ompelemani lastenvaate, johon olen (melkein) tyytyväinen. Hanhelista tilatusta trikoosta paita tytölle. Valmiilla kaavoilla on typerää tehdä, joten päätin vähän pidentää, kaventaa, rypyttää, muokata ja soveltaa. Pohjana joku peruspaita (sellainen lyhyt ja leveä, jossa ei ole mitään leikkausta etukappaleessa) Suuresta käsityölehdestä. Koko juuri passeli 81 cm pitkälle tytölle. Kamala kuva ei tee oikeutta tälle.


Serkun vauvalle Neppulan Helemi-tasku kokoa S. Piti tehdä jo aikoja sitten, mutta kun se saumuri... Saumuririkon aikaan mulle selvisi, että vauvalle ei käy coolmax, joten sisus vaihtui suunnitellusta petroolista coolmaxista limeksi tenceliksi.Ja omalle vaipatettavalle Helemi koossa M. Tässä on nyt sitten sitä petroolia coolmaxia. Aikas kiva. Menee vielä siivekkeet edestä yhteen tuolle 1 v 7 kk hoikkikselle.


Ja sitten ikuisuusprojektiin. Oikeasti aikaa ei mennyt kuin viikonloppu/sukkapari, mutta kun ei saanut aloitettua ajoissa niin kolmannet (ja ehkä neljännetkin olis tulleet tuosta langasta) jäi tekemättä. Isommat on n. 46 ja pienemmät ehkä 40-41. Ja miksikö olen tehnyt tylsänharmaat sukat? VPK:mme vastasi Sotilaskotiyhdistyksen haasteeseen nimeltä: Operaatio tuntemattoman sotilaan villasukat. Vielä tuohon ehtii mukaan. Tähän mennessä ainoat onnistuneet villasukat on olleet kokoa "vauva" kolme vuotta sitten. Mutta kyllä noi suurinpiirtein sukilta näyttää.

1 kommentti:

  1. Ihana paita, sun kyllä kannattaisi surrutella enemmänkin, varsinkin jos löytää kivoja kankaita edulliseen hintaan. Ite ostelen kangastukusta netistä ja mitä nettiputiikkeja olen vertaillut, niin on edullisemmasta päästä. Olen niin sangen laiska lähtemään keskustaan kangasostoksille, eikä sielläkään se valikoima mikään suuren suuri ole. Nyt on kyllä joku anteeksiantamaton syyslaiskuus päällä, ei oikein ole saanut mitään järkevää aikaiseksi, ehkä sitä taas innostuu kevään tulen, minulle ei kyllä sovi tämä pimeys lainkaan.

    VastaaPoista